Olej budwigowy tłoczony poniżej 30 stopni C z ok 60% Omega 3

Dr Johanna Budwig


Dr Johanna Budwig (30.09.1908/19.05.2003 rok) była niemieckim biochemikiem i farmakologiem. Dożyła blisko 100 lat. Była 7 krotnie nominowana do Nagrody Nobla, choć nigdy tej nagrody nie dostała. Była doktorem nauk przyrodniczych i jednym z największych autorytetów diety i jej wpływu na stan zdrowia. Wydała 11 książek. Tylko dwie zostały przetłumaczone na język angielski. Badała i leczyła chorych na raka. Uratowała wielu chorych uznanych przez innych lekarzy za przypadki nieuleczalne.
Prowadziła badania nad wpływem tzw "dobrych" i "złych" tłuszczów na organizm ludzki.

Swoje badania nad rakiem prowadziła analizując krew ludzi chorych i ludzi zdrowych. Zauważyła, że ludzie chorzy mieli zawsze niski poziom dwóch substancji we krwi (fosfatydy i lipoproteiny), gdy u ludzi zdrowych ich poziom był w normie. Dodatkowo stwierdziła, z kolor krwi chorych jest zielonkawo - żółty. Ponadto chorzy na raka często cierpieli na anemię.
Ponadto odkryła, że we krwi ludzi zdrowych jest większy poziom Omega 3 (NKT).
Zaczęła poszukiwać kombinacji właściwych składników, które dostarczyłyby Omega 3 w postaci najbardziej przyswajalnej przez organizm ludzki.
I tak zajęła się dobroczynnym olejem lnianym, połączywszy go z białkiem podawanym w postaci zmiksowanej pasty. Pasty zwanej pastą budwigową.
Dziś Jej metodą leczeni są chorzy na raka w Klinikach Medycznych w Australii i Hiszpanii. Podobno w Niemczech nie ma żadnej Kliniki, która prowadziłaby leczenie Jej metodami.
A metody to zaiste niezwykle proste. Sprowadzają się do przestrzegania określonej diety, która wcale nie jest zbyt kłopotliwa. Efekty leczenia przechodziły najśmielsze marzenia. Szybkość i odsetek chorych, którzy powracali do zdrowia była imponująca. 90% chorych na raka leczonych przez Dr Budwig wróciła do zdrowia!
zdjęcie pochodzi z Wikipedii

2 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  2. JA JEDNAK POLECAM I WSKAZUJĘ, NA NAUKOWĄ WIEDZĘ BIOLOGICZNĄ, ROZSĄDEK ORAZ UMIAR:
    Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie do 26% wzrostu, czyli tzw. NISKIE węglowodany.

    POKARMY O WŁAŚCIWYM DOBORZE BIAŁEK, ORAZ CO NIEZMIERNIE ISTOTNE:
    Nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.

    TO WŁAŚNIE PRZY PROBLEMACH Z ODŻYWIANIEM, PRZY ZWALCZANIU OTYŁOŚCI, RÓWNIEŻ CUKRZYCY TYPU 2:
    Niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco sklasyfikowanymi wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. Skuteczne i warto !! Ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego. *

    OdpowiedzUsuń